Weekend i februar 2017

Kvalitet og gennemtænkt miljøterapi kendetegner et forløb; som her, hen over en weekend. Vi mødes efter skoletid og drikker kakao med flødeskum, og får varme boller; det er en god indledning til en weekend på Oasen i februar. Den kolde vind i håret, med en prikken på huden, efter turen hjem fra bussen, gør det rart at træde ind til dufte og varme; man får der følelsen af, at man kan” stå op imod vinden.”

 

Vi har sat staffeli, pensler, maling, og ikke mindst et stort lærred klar. Min plan er at gøre børnene nysgerrige og begejstrede for min ide, om at lave et fælles maleri. Det går meget nemt, selvfølgelig med spørgsmål om meningen med det hele, men skønt, at opleve at alle har lyst til at blive i køkkenet og gå i gang med maleriet. Væk er telefoner, for en lang hyggelig stund; det er en oplevelse at være med i. Det lykkes faktisk for nogen, at slippe kontrollen og lade det kreative råde; andre er mere forsigtige, hvor jeg får lyst til, at det bør vi dyrke meget mere. Vi maler vores drømme, de rare, de onde og vores håb måske; vi må selvfølgelig selv bestemme. Vi taler om de farver vi bruger, og hvad vi forbinder med farverne; hvordan en blå kan betyde tristhed, for et barn, og blå og klart og lyst sind for en anden. Det er fantastisk!

Bagefter tager vi en pause og slapper af på sofaen en god halv times tid. Nu laver vi en ”uhygge” aftens tur ud og lukke for høns og fodre kaninerne med grønkål. Vi går tur i mørket med to hunde og en rød kat; der er nogen der går tæt på, og er ved at lære, at vende sig til, at mørke er helt ok. Nogen har set gyserfilm og er bange, så det kræver en tryg tur rundt og opdage, at alt bare er det sædvanlige; sansehaven som vi kender den.

Det blev lørdag, hvor vi tager i Skallerup Klit badeland midt på formiddagen. Det er leg, svømning og saunagus, efterfulgt af flere ture i boblebad, og dampbad. Det er fantastisk i saunagus, med et bombardement at dufte, varme og lyspåvirkninger.

En meget ok lørdag formiddag, når vejret er trist, gråt og regnfuldt. 

Hjemme til sen frokost, hvor stemningen er stille og afslappet, hvor alle bare har lyst til at læse en bog, eller slappe af med tv.

På Oasen vokser alle op med, at man læser hver dag, som den største selvfølge.

I ovnen står en and og bliver langsomt til en god middag, med rødkålssalat, bønner, skøn sovs og en enkelt kartoffel til. Det er altid en god fornemmelse, og rart at vide, at anden har gået i vores have, og vi har set, og fordret den, så vi ved hvad vi spiser.

Det er de værdier, som handler om årets gang, og sammenhæng i det vi går og sysler med. Om dufte og at få påvirket så mange sanser som muligt.

Søndag bliver dagen, hvor der koges saft til mange eftermiddage, alt imens der laves suppe og jordbærgrød, dels til aftensmaden og eftermiddagsstunden. Det er dufte over hele køkkenet, hele dagen igennem.    

Om eftermiddagen er der en tur til Lønstrup, med en gåtur gennem gaden, for at se om der er nye billeder, og nyt i gallerierne; en hyggelig tur, hvor vi er lidt ude i februar kulden.

Hilsen Birgit.