Skole og fritid

Skole og fritid.

Omkring skolevalg, samarbejder vi med PPR i Hjørring kommune. Vi har ikke intern skole; for de børn, der ikke har behov for specialklasse, betyder det, at man går på Holmegaardsskolen eller en anden af kommunens skoler, der findes bedst egnet til det enkelte barn. Hjørring kommune råder over en lang række specialklasse tilbud, der altid kan tilgodese Oasens børn. Går man i skole i Hjørring bliver man kørt, og hentet igen, hvis man er et mindre barn, ellers lærer man hen ad vejen at tage bussen selv, frem og tilbage.

Fritiden på Oasen handler en del om udeliv og aktiviteter, hvor der sker noget. For de yngste er der mange muligheder for lege. Der foregår selvfølgelig mange andre ting, som at tage til stranden, i skoven eller på bytur. Ellers kan man gå til forskellige ting, når man har fundet sig godt til rette og er faldet til. Nogle spiller fodbold i den lokale klub, sommer og vinter. Nogle går til gymnastik, spejder, karate eller boksning. De større børn og unge går til Fitnes dk flere gange ugentlig, og danseundervisning, også en til to gange ugentlig. 

 Det er altid ud fra det enkelte barns udvikling og behov. Det handler om at blive dygtig til kammeratskaber og til at kunne knytte sig til andre i venskaber, så det vægtes højt, at kunne lave aftaler og have klassekammerater med på Oasen.

Fårupsommerland bruges altid flittigt hele sommeren, hvor vi som regel har sæsonkort. Ellers kan der være ture til Klithusegården, med junglesti og vldig fin motorikbane. Flere børn tager med mellemrum ud og rider på stranden med Sagaheste.